spisested

Restaurantomtaler fra farende folk

Søilen, Meyergården, Mo i Rana

Søilen restaurant på Meyergården hotell, Mo i Rana er kjent for å bruke lokale råvarer, og egenomtale og meny gjorde at forventningene var høye.

Allium bestilte hjemmelaget løksuppe og pepperbiff av indrefilet.

Søilen: Løksuppe

Løksuppe

Løksuppa var beskrevet som fyldig og kraftig og servert med “oste gratinert brød”. Løksuppa var god på smak, men ble litt for mild og kunne godt vært en smule mer kantete i smaken, samt hatt en litt større ostegratinert brødbit på toppen.

Søilen: Pepperbiff

Pepperbiff av indrefilet

Biffen var både saftig og mør og egentlig perfekt stekt, men pepperlaget rundt kanten av høybiffen var litt i overkant mye, men uten å bli fullt så dominerende på Grand, Steinkjer. Biffen ble servert med pannestekt broccoli og steinsopp (godt gjemt under biffen), kraftig peppersaus og saltbakt amadine potet. Allium var dog litt usikker på hvilken funksjon rosmarinen hadde på tallerkenen ut over pynt.

I motsetning til hva man kan oppleve andre steder var det problemfritt å servere følget på 16 ulike a la carte-retter av høy kvalitet samtidig uten at det var forhåndsbestilt og uten at det ble forholdsmessig lang ventetid og betjeningen opptrådte profesjonelt og behagelig. Det ble heller ikke noe fuzz for allergikerne i følget.

Forventning: 5

Terningkast: 5

About Allium

Raller rundt som hvitløksallergiker og farende fant og gauler i vei.

Leave a comment

Information

This entry was posted on November 4, 2013 by in Mo i Rana, Nordland and tagged .